8M: PER QUÈ ÉS NECESSÀRIA UNA VAGA GENERAL FEMINISTA

Ariadna Font i Paltré

Comitè de vaga 8M de Montcada i Reixac

El dia 8 de març totes fem vaga. És una vaga necessària per denunciar la discriminació que patim diàriament totes les persones amb identitat de gènere femenina, de totes les orientacions sexuals i orígens ètnics dins de la societat masclista. És important el seu caràcter de vaga general, perquè no només lluitem contra les condicions laborals i la precarietat de la feina assalariada, sinó que ho aturem absolutament tot: parem de treballar, parem d’estudiar, parem de consumir i parem de cuidar.

Captura de pantalla 2018-09-12 a les 22.26.30

Manifestació del 8 de Març a Montcada l’any 2018

La devaluació de les nostres vides i la relegació del nostre paper a les activitats reproductives i productives de treballadors s’ha considerat pel sistema capitalista una activitat que no produeix capital i, per tant, que no és important. No obstant això, si les dones deixem de cuidar, si deixem de tenir cura de la llar i de tots els membres que en formen part, el món s’aturaria de debò.

Sense tota aquesta feina, ni la família, ni la societat, ni l’economia se sustenten. Una feina que ha estat categoritzada com a “treball de dones”, una tasca no remunerada que ens intenten camuflar com a un recurs natural o un servei que voluntàriament i de forma innata forma part de la nostra condició de dona.

fem2

Grup feminista ATEM a Argentina el 8 de març de 1984

El sistema cisheteropatriarcal capitalista i racista ens fa submises enfront d’aquells que gaudeixen dels privilegis que nosaltres mai hem tingut a l’abast dels nostres dits. Per aquesta raó cal un feminisme interseccional, per seguir lluitant any rere any i dir prou una vegada més aquest 8 de març de 2019 i cada dia de les nostres vides. Ja no tenim por i no pensem doblegar-nos davant un sistema que ens sotmet i ens maltracta.

Ens mereixem una vida digna, lliure de violències i no ens conformarem amb menys del que exigim: prepareu-vos, perquè la nostra resposta és imparable.

fem3

Manifestació nocturna a Terrassa el 7 de Març de 2018

El dia 8 de març totes fem vaga per aturar-ho tot. Perquè el món escolti els nostres crits i els de les nostres companyes, seguirem lluitant juntes fins a aconseguir els drets que mereixem: ens volem vives, insubmises i sempre combatives!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s