The Handmaid’s Tale. Veure com la distopia la tenim aquí.

@carlesvilaltaa

The handmaid’s tale de manera irrefrenable està guanyant les millors posicions entre les sèries més reconegudes de l’any. Basada en la novel•la de Margaret Atwood “El Conte de la Criada” ens situa en una societat distòpica caracteritzada per un sistema totalitari, brutalment cruel amb la dissidència i que sotmet fins a nivells extrems els seus ciutadans.

Però d’on parteix el seu magnetisme que tot just ara ens brinda la segona temporada? El paral·lelisme amb la nostra societat és un punt de partida crucial. La narració de la distopia a través d’Offred, una criada destinada a procrear i a servir a les èlits, es veu interrompuda pels seus records. Aquests flasbacks ens deixen veure com progressivament es va desmoronant l’exemplar democràcia dels Estats Units davant d’un moviment fanàtic i extremadament violent que acabarà imposant una teocràcia, abduint  a uns i reprimint a altres.

Malauradament és aquí on apareix l’element captivador, els gestos del guió que identifiquem com a realitat propera. I això és aterrador. Veure com podria encaixar a la nova temporada emesa per HBO la fugida d’un cantant a un país democràtic per evitar presó, l’empresonament i acarnissament a persones per les seves idees polítiques, presos per la seva condició social, expulsions de gent de la seva casa, la violació d’una jove en manada, la persecussió de docents i la seva autocensura posterior per temor, l’agressió a un avi de 83 anys que es manifesta, la repressió brutal de persones defensant urnes… Veure com la distopia la tenim aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s