La PAH Montcada torna al setembre

Amb motiu del tancament del Centre Cultural Kursaal, espai on fem les nostres assemblees setmanals, la Pah Montcada comunica que fins el proper 03 de setembre no es reprendran dites assemblees. De igual forma fem un incís a les assessories jurídiques que venim fent de manera periòdica a l’Ateneu ABI. Més endavant farem saber la data en que les farem novament. (sempre al setembre) Qualsevol persona que necessiti contactar amb nosaltres de manera urgent, podrà fer-ho a través del nostre email afectadoshipotecamontcada@hotmail.es, o bé via Facebook o Twitter (@PahMontcada).

Aprofitem per fer balanç de la temporada que acaba i que gràcies a l’esforç de tota l’assemblea i molts col•laboradors, ha sigut una temporada de resultats positius per a les famílies afectades i avenços a nivells institucionals.

Hem aconseguit la dació total (sense romanent) per a varies famílies així com lloguers socials tant dels bancs com dels Serveis Socials municipals; reestructuracions en el casos que així ho volguessin els afectats i hem aconseguit donar sostre digne a una família amb nens que havia quedat literalment al carrer. En definitiva, s’han pogut obrir les portes a noves possibilitats de tirar endavant a diverses famílies que han estat víctimes de l’estafa hipotecària que tantes persones pateixen a Espanya.

Per una altra banda, gràcies a la campanya estatal de La PAH, es va aconseguir que a Montcada s’aprovés una moció i més recentment es modifiqués l’ordenança municipal per poder multar els bancs i grans empreses que tenen pisos buits al nostre municipi amb propòsits merament especulatius, sense posar-los a disposició d’un parc d’habitatges per lloguer social.

Conjuntament amb la resta de PAHs catalanes vàrem presentar a principis d’aquest mes de juliol una nova Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per demanar al Parlament de Catalunya mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC. Aquesta nova iniciativa catalana recull les mesures de mínims de la ILP estatal que va ser rebutjada pel Partit Popular ara fa un any i les adapta a les competències de Catalunya.

Una victòria encara més contundent ha estat la sentència emesa pel TJUE el passat 17 de juliol i que torna a deixar en evidencia al govern espanyol. Aquesta sentència estableix que la Llei Hipotecària espanyola viola els drets fonamentals de les persones deixant als deutors hipotecaris en una situació de total indefensió; es a dir, una llei que viola els dret humans. S’obliga per tant al PP a modificar aquesta llei, modificació que des de La PAH exigim sigui immediata.

Estem convençut que encara queda molta feina per fer però de ben segur que serem capaços de portar-la a terme. Ens avala la força d’un col•lectiu i el suport de la major part de la ciutadania. Que no quedi el menor dubte que continuarem exigint responsabilitats a les administracions que calgui per defensar com ara el dret a un habitatge digne.

PAH Montcada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s