Montcada i Reixac té més de 2537 habitatges buits, el 15,94%!

 

idescat mir habitatges

Aquestes xifres donades per la mateixa administració poden ser molt superiors actualment, ja que fa gairebé 4 anys que no s´actualitzen.

Les dades les publica l´IDESCAT (Institut d´Estadística de Catalunya de la Generalitat) i per millorar-les caldria creuar dades amb el cadastre, el padró o les llicencies d´obres. La manca de voluntat de les administracions (local, autonòmica i central) fa de tot això una tasca pràcticament impossible fent d´escut legal i/o còmplice de l´especulació immobiliària i dels interessos de capitalisme salvatge. El dret a l´habitatge passa a formar part dels drets humans convertits en paper mullat.

En el cas del nostre municipi s´han aprovat diverses mocions als plens municipals per intentar poder donar accés a un sostre digne a les moltes persones que actualment son víctimes de desnonaments o que tenen dificultats per accedir a una llar. Aquestes mocions àmpliament aprovades no s´han dut a terme excusant-se en arguments de dificultats per saber, per exemple, quins habitatges son propietat de la SAREB, aquesta dificultat no és real perquè podem consultar a les pàgines web de moltes entitats quines llars son propietat de l´anomenat banc dolent, com podem veure a les següents captures de pantalla.

 

Aquesta situació crea un veritable atzucac a la població amb necessitats d´accés a l´habitatge i fa imprescindible que el poble estableixi formes de control sobre l´administració i el sistema que tornin a fer de l´habitatge un dret i no un luxe en mans de l´especulació i els interessos financers.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s