#25M Jornada de votacions a Montcada i Reixac

multureferendum

 

 

Avui han coincidit dues convocatòries per a anar a votar, per un costat les eleccions al Parlament de la CEE i d´altra banda el Multireferèndum.

A les eleccions al parlament europeu han participat un 43.83% de les persones amb dret a vot al nostre municipi (a les anteriors eleccions del 2009 solament va exercir el seu dret a vot el 35,4%). Per fer-ho tenien habilitades 30 taules electorals repartides a 13 col·legis electorals i es presentaven 39 candidatures.Al següent podeu veure els resultats d´aquesta votació:

http://www.elpuntavui.cat/canals/politica/eleccionseuropees2014/resultats.html?circumscripcio=999-998-509-8-9040-8125

 

D´altra banda el Multireferendum els seus organitzadors l´autodefineixen com: “una convocatòria, de la gent per a la gent, per debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques.” I diuen cercar pràctiques que ens portin cap a una democràcia creixent i directa. En aquesta ocasió a Montcada podíem dir la nostra opinió sobre aquests quatre temes amb les següents preguntes:

1a-Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?
2a.-Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?

3a-Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?

4a-Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?

 Aquesta proposta de referèndum estava amenaçada per la prohibició del Tribunal Suprem  (limitant així el dret a decidir) i durant tota la jornada la policia ha impedit la instal·lació d´urnes a molts indrets i a d´altres llocs ha obligat a retirar-les (al vídeo podeu veure com obliguen a retirar una taula a Sant Andreu del Palomar). Afortunadament al nostre municipi l´única urna instal·lada al c/Major a pogut rebre les paperetes sense ser retirada.

Aquesta situació fa difícil donar les dades de participació montcadenca, a la taula del c/Major s´han recollit més d´un centenar de paperetes, però d´altres persones del municipi ja havien votat anticipadament o ho han fet a d´altres poblacions o mitjançant el vot electrònic.

 

Davant aquest atac a la llibertat d´expressió i organització els organitzadors del multireferèndum han obert un número de compte per fer front a les despeses legals i multes: 2085 9459 11 0330123476

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s