Un any sense Can Piella en mans del poble

 

Avui fa una any la policia va desallotjar Can Piella. Feia més de quatre anys que la masia va començar a ser restaurada per un col·lectiu de persones que van cuidar-la i estimar-la. La situació d´abandonament que feia ja més de dotze anys degradava l´edifici del segle XVII i el seu entorn no semblava importar a l´entramat de societats del Grupo Alcaraz que va comprar la masia i els terrenys sense mai definir cap projecte clar a realitzar, ni complir amb les seves obligacions de manteniment i neteja. Aquest famós clan empresarial-familiar té una trajectòria molt clara de negocis tèrbols i al límit de la legislació (frau de l´IVA, amiguismes i tractes de favor a l´administració municipal amb requalificacions fosques, etc)

A més de la restauració de la masia considerada patrimoni, aquest col·lectiu també va iniciar la recuperació dels terrenys de cultiu de forma ecològica i mitjançant tècniques de bioconstrucció van aconseguir restaurar la mina d´aigua i la bassa gran que permetia poder regar els conreus i subministrar aigua a la casa.

Durant tot aquest temps a Can Piella van realitzar-se taller, cursos, xerrades, trobades, jornades i van donar a conèixer tota l´activitat autogestionada per aquest col·lectiu, un exemple d´aquestes activitats va ser la trobada “Reclaim de fields” (trobada internacional de joves pagesos i pageses que reclama una utilització racional de la terra i avançar cap a la sobirania alimentaria) que va fer-se als terrenys de Can Piella entre d´altres activitats.

Per fer-vos una idea deles activitats que es realitzaven al llarg d´aquest poc més de quatre anys podeu els següents enllaços:

https://docs.google.com/file/d/17HFV3Ib7aq_f8sOdkj8_05Qv0ICqmzocCzcyLRXsxPU160DWaxNwIVmWrhZq/edit?pli=1

https://docs.google.com/file/d/1UTlt5_RRtZ-RFVsYU0PFrAdITU8cZu6XDvfQng3hnPSasmp3b9WIXePR6p6D/preview?pli=1

 

Anuncis

2 responses to “Un any sense Can Piella en mans del poble

  1. Retroenllaç: Un año sin Can Piella en manos del pueblo [CAT]·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s