El govern de Montcada s’arronsa davant dels desnonaments

Nota de premsa de la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca de Montcada i Reixac

Si-se-puede-pero-no-quieren

El passat 6 de maig, pràcticament 10 mesos desprès de aprovada una moció al ple municipal que establia la creació d’una comissió mixta per fer el seguiment dels casos d’afectats i afectades per problemes hipotecaris, varem esser convocats per la regidoria d’habitatge municipal per la creació de dita comissió.

En reiterades ocasions varem fer arribar al consistori l’urgència i el reclam de la creació d’una taula mixta per poder assessorar i orientar a les persones afectades. També es podran estudiar les mesures a prendre a nivell municipal per evitar els desnonaments o bé garantir el reallotjament digne en aquells casos en que no s’hagi pogut evitar.

Si ben és cert que amb aquesta convocatòria finalment la comissió ha quedat creada, per la PAH municipal aquest gest per sí sol no n’és suficient. Al contrari, desprès de 10 mesos esperàvem tenir resposta a la majoria de punts aprovats per plens municipals; punts que són variats i de índoles diverses.

Hem pogut comprovar una vegada més la timidesa del govern municipal a l’hora de portar a terme els acords aprovats. En aquesta convocatòria se’ns han presentat algunes dades que mostren passes fetes fins ara, però resultats concrets ben pocs. Trobem a faltar un govern valent que sigui capaç de tirar endavant mesures per iniciativa pròpia i així l’hem fet saber el regidor municipal d’Habitatge, Sr. Jonathan Martínez. El poble de Montcada, els afectats i afectades de Montcada no poden esperar a que el govern municipal es limiti a adherir-se a convenis autonòmics. Les situacions són de veritable urgència i exigim solucions en el mateix sentit. Desafortunadament moltes famílies ja no tenen res a esperar; ja ho han perdut tot.

Esperem i estarem vigilants perquè tots i cadascuns dels acords presos es duguin a terme sense dilacions innecessàries. Som optimistes que a partir de la creació d’aquesta comissió mixta, formada per Serveis Socials, Càritas (Mancomunitat), FAVMIR, govern municipal, grups municipals i nosaltres mateixos, la comunicació entre tots els ens sigui més fluida i trobem una manera de treballar en conjunt que realment suposi una ajuda per als afectats i afectades.

Agrair als grups municipals de ICV-EUiA i ERC la seva presència en dita comissió i lamentar l’absència de CIU, C’s i PP.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s