#Multireferèndum a Montcada i Reixac

logotip-285x300La Democràcia què és? Es pensa que és quan les idees majoritàries i de bé comú són un fet. Moltes vegades podem escoltar que si tens una idea has de defensar-la i que hi han uns mecanismes per fer-ho. Aquests debats molts cops deriven en parlar dels partits i de com lentament (no) canvien les coses. El que no hem de permetre es que tot plegat sigui una excusa per no anar construint una societat millor democràticament parlant i per tant mes justa socialment

La Democràcia es una actitud i es un exercici, sobretot en contra dels monopolis e interessos privats, una visió contestatària contra el pensament únic que perverteix la nostra capacitat de sentit crític cap al poder però en canvi ens insufla un relativisme cultural científic dels grans mitjans d` opinió que afavoreixen les posicions del capital.

Coincidint amb el dia de les Eleccions Eurpoeas del 25M a sorgit la iniciativa del Multireferendum que ja compta amb unes 40 taules arreu del principat, on es podrán fer quatre votacions

 Què és el Multireferèndum?

Multireferèndum és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d’interès públic a Catalunya. Els col·lectius promotors volem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant sobre problemàtiques aturades a les institucions o sobre les quals no es deixa decidir la població. El procediment i la xarxa que en resultin estaran al servei de properes edicions, per anar construint una eina de referèndum obert, en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa. Podeu participar en la votació electrònica del 23 d’abril fins al 16 de maig si esteu empadronats a Catalunya o hi heu nascut.

Com es farà a Montcada i Reixac?

Els Habitants de Montcada que vulguin fer una votació presencial de moment s’haurien de desplaçar a l´Escola Escursell de Ripollet com a punt de votació més pròxim , a no ser que a part de considerar-se demòcrates també vulguin exercir-ne, per això ens haurien d’avisar amb temps ja que si s’apunten algunes persones més es podrien muntar taules i qui sap potser preguntar coses d’interès local. T’atreveixes a saber?T’atreveixes a decidir?

Les preguntes a votar :

La convocatòria consta de quatre preguntes d’àmbit general i una cinquena de caràcter local que només es votarà en determinats territoris. Totes són promogudes i avalades per col·lectius directament implicats en la problemàtica en qüestió. Queden excloses de la convocatòria aquelles temàtiques que contradiuen els principis de justícia social i ambiental.

 1.Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?

a) Amb transgènics b) Sense Transgènics

 2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?

a) Sí b) No

 3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?

a) Sí b) No

 4.Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?

a) Sí b) No

Preguntes locals

5.1. Voleu que el projecte BCN World es tiri endavant? (Es vota al Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp)

a) Sí b) No

5.2. Voleu que el servei d’abastament d’aigua de Lleida sigui gestionat directament per l’Ajuntament? (Es vota a la ciutat de Lleida) a) Sí b) No

5.3. Voleu que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de 400 kV? (Es vota a la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà)

a) Sí b) No

Més info: http://www.multireferendum.cat/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s