24 d’Abril: Dia de la lluïta contra la incineració de residus tòxics.

A Montcada i Reixac hem patit, i patim, els problemes que suposen per a la salut i el medi ambient la incineració de residus, ja què durant 20 anys al polígon de la Ferreria va estar funcionant la que va ser la primera planta incineradora de residus urbans a l’Estat Espanyol.

229-2

Una vegada que es va aconseguir el tancament d’aquesta incineradora, el vell monstre de ciment, des de fa uns anys, va començar a engolir residus molts tòxics.

De nou la lluita contra la incineració va tornar a la taula de debat a la ciutat de Montcada i Reixac, els governants malauradament les promeses i els papers signats per no tornar a incinerar a Montcada i Reixac, ells i elles han deixat les seves promeses a un calaix de l’Ajuntament, nostres governants han baixat el cap davant aquest monstre de ciment, han perdut la memòria medi ambiental!

A l’actualitat l’Associació de Veïns i Veïnes de Montcada Can Sant Joan tenen oberta una denuncia a l’Empresa Lafarge Cementos Sau , de Montcada i Reixac, en la que el Tribunal Superior de justícia de Catalunya falla a favor del veïnat i anul·la el permís medi ambiental que la Generalitat havia donat a la fàbrica.

A aquests últims mesos també està en marxa la campanya veïnal #judicialacimentera, organitzant xerrades a Ripollet, La Llagosta, Ciutat Meridiana, St. Andreu, Trinitat Vella, a la Vila de Gràcia…, exposicions i un festival a l’Ateneu de Nou Barris organitzat per Pigme@s Revoltos@s per donar suport a la Plataforma Antiincineració.

Perquè declarem el 24A Dia de la Lluita Contra la Incineració?

El 14 d’abril de 2013 el departament jurídic de LAFARGE es posava en contacte amb la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac i l’agrupació de veïns de Can Sant Joan via Burofax, per tal d’informar-los que la utilització del logo corporatiu de LAFARGE serà denunciat per la via civil o penal.

Segons explica l’empresa LAFARGE la utilització del seu logo corporatiu implica una clara intenció denigratòria i implica expressions objectivament ofensives i difamant.

Dimecres 24 d’abril de 2013 coincidint amb la xerrada que la Plataforma Antiincineració organitzava al Kursaal al barri de Can Sant Joan, una iniciativa de denuncia i desobediència va sorgir des de les xarxes (twitter, facebook…) difonent la imatge de la discòrdia.

#LafargeCensura

Aquest dijous 24 d’Abril a les 22h, coincidint amb el Dia de la Lluita Contra la Incineració de Residus Tòxics es presenta  el curtmetratge ‘Arcángeles’ de la productora Creaciones Base ambientat a Lafarge i que tracta de zombies.

Tot seguit la sessió continuarà amb la projecció del Documental ‘Un pols a la valorització’, fet per Montcada Comunicació.

Lloc: Casal Popular El Brot. Carretera Vella 52. Montcada i Reixac.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s