Les estratègies de manipulació del PSC de Montcada i Reixac

estrategies_manipulacio_psc_montcadaFa un dies ha aparegut un periòdic de paper fet pel PSC de Montcada i Reixac que es diu “Dempeus!”. I es presenta com el nou diari d’esquerres del municipi. Sembla una publicació alternativa però la seva funció és explicar les bondats i ho bé que ho fa el PSC. Ni és nou ni és d’esquerres. És propaganda electoral.

Aquesta mena de publicacions són creades pels que tenen el poder per diferents motius. És important poder fer una lectura crítica i entendre perquè un partit polític que ostenta el govern del municipi i que té una situació molt delicada fa una publicació com aquesta. Perquè el PSC de Montcada treu un periòdic amb aquest continguts i no altres? Quines són les medalles que s’estan posant? Perquè ara? En definitiva intentarem analitzar com el PSC de Montcada intenta enganyar al veïnat del seu municipi. Aquí visualitzarem alguns de les estratègies de manipulació del PSC , però ben segur que tu hi veuràs més. A nosaltres segur se’ns escapen algunes.

Estratègia de manipulació nº1: Un llop amb pell de xai

En tot moment el diari intenta donar una imatge de esquerres i reivindicatiu. Però en quant profunditzes una mica surt a la llum tot el contrari.

  • En cap lloc diu quina és la tirada ni el pressupost del periòdic mostrant així una manca total de transparència. Quant ha costat?
  • Diu que és un diari. Però no diu quina periodicitat té. Cada dia no surt, per tant serà un periòdic, mai un diari.
  • Fins que no veus les fotos en gran de l’alcaldessa a la tercera pàgina i la lletra petita de la segona pàgina no veus que ho edita el PSC.
  • Utilitza llenguatge propi dels moviment socials i es presenta com una nova forma de fer política davant de les injustícies. Però el 50% de les fotos són de la líder del partit: L’alcaldessa. Res de nou sota el cel. Primer el lider.
  • En cap moment informa de que la foto de la portada és un manifestació de l’última Vaga General. On a més surten veïns del municipi sense el seu consentiment.
  • Treu un article en relació a la Marxa Contra l’Atur sense fan cap referència que el PSC ha estat responsable de la situació actual de la crisi. Són també responsabilitats del PSC els desnonaments, l’atur, el rescat als bancs,  la modificació de la constitució per pagar, primer de tot, el deute a Europa,…

Estratègia de manipulació nº2: Es posa la medalla del soterrament

Dos fulls destinats a parlat sobre el soterrament de les vies de la línia de Portbou. Utilització en benefici propi del PSC quan és una lluita encapçalada per un Plataforma que la formen molts col·lectius. A l’últim paràgraf de la pàgina 4 diu que “aquesta reivindicació no té color polític” però li dediquen dues pàgines en el periòdic del seu partit amb una entrevista a l’alcaldessa amb fotos. No cola.

Estratègia de manipulació 3: Lluites veïnals silenciades. Ni la lluita conta Lafarge, ni per les Urgències,  ni contra els desnonaments.

Les lluites que incomoden al PSC no apareixen. Són lluites en les que es veu interpel·lat per la ciutadania i on està tenint un  paper de govern conservador. Els silencis i veure qui falta també diu molt. No apareix ni la lluita pels desnonaments de la PAH, ni la lluita pel tancament de Lafarge de la Plataforma Aire Net, ni la lluita per la reobertura d’Urgències. A veure, filem més prim.

  • Desnonaments:Els PSC és responsable de l’especulació i dels desnonaments i no s’atreveix a posicionar-se en contra dels poders econòmics amb els que conviu i l’alimenten.
  • La cimentera Lafarge: Encara que els estudis científics han demostrat que la incineració a la cimentera fa augmentar les malalties com el càncer l’ajuntament rep diners de Lafarge.
  • Les urgències:    L’acord de govern amb els de CIU no els permet fer difusió  en contra del seus socis de governs. Cal recordar que CIU i ERC van votar en contra d ela reoberutra de les Urgències.

 Els diners i els pactes de poder fan que el PSC funcioni com un partit conservador.

Estratègia de manipulació nº4: Mai es parla de l’alcaldessa imputada

El primer peu de pàgina de la portada i a la segona pàgina a dalt a la dreta s’informa que Maria Elena Pérez és la candidata al 2015 amb un 95% dels vots. Dels vots del seus afiliats. Però per a res diu que l’alcaldessa de Montcada ha estat imputatda pels TSJC per prevaricació en el marc del cas Mercuri. El jutge López Abril exposà a la interlocutòria que els Bustos i Fernández “van influir” en l’alcaldessa de Montcada perquè nomenés Carmina Llumà i “remogués els obstacles existents” en la convocatòria de la plaça. Llumà no va superar la primera prova de selecció, realitzada per un empresa externa. L’alcaldessa de Montcada va ser pressionada per modificar les condicions d’accés, com així va fer.

Conclussions

Podem concloure que el PSC de Montcada té por de perdre el poder i intenta no perdre vots amb una publicació d’aquest tipus. Per tant Dempeus! (¡En Pie!) és un periòdic totalment electoralista que intenta donar una imatge del PSC manipulada per semblar el que no és. Ni d’esquerres ni nou.

Si has detectat més intents de manipulació del PSC de Montcada i Reixac Pots escriure’ls i afegir-los.

 dempeus_manipulacio_psc_montcadda

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s