Lafarge acomiada als treballadors en vaga de fam a Argèlia

Disset treballadors de la cimentera de la multin  acional francesa Lafarge situada a la ciutat d’Oggaz, a 54 quilòmetres de la capital de la província algeriana de Mascara mantenen la vaga de fam que van iniciar el 9 de març. Des de l’inici de la vaga de fam ni l’empresa ni les autoritats s’han reunit amb els treballadors en lluita. La salut dels vaguistes, alguns d’ells amb malalties cròniques com la diabetis i hipertensió, es degrada greument cada dia que passa.

vaga de fam (2)

Treballadors de Lafarge enb vaga de fam acampats davant de la fàbrica

La solidaritat comença a prendre forma

El dissabte 5 d’abril va crear-se el comitè nacional de solidaritat amb els treballadors de Lafarge en vaga de fam. Aquest està format per la Lliga Algeriana en defensa del Drets Humans (LADDH) i el sindicats d’estudiants, entre altres entitats. Cinc dies després de la seva constitució, aquest comitè va convocar una manifestació davant de la direcció de Lafarge al barri de Bab Ezzouar de la capital, Alger, on van assistir més de 150 persones.

Lafarge acomiada de forma irregular als treballadors.

El treballador Semmanche Azziz va informar via telefònica que després de la manifestació la direcció de l’empres va acomiadar als disset treballadors. “Això és totalment il·legal”, explicava. La LADDH va comunicar que la posició inicial de la direcció de l’empresa era que els treballadors deixessin la vaga com a condició per asseure’s a negociar. En un primer moment Lafarge es comprometia a estudiar cas per cas per oferir la recol·locació de cada treballador al seu lloc de treball o una compensació econòmica per a una sortida voluntària. La direcció de l’empresa va negar-se en tot moment a entregar aquestes condicions per escrit, i en canvi, ha acomiadat als vaguistes.

L’empresa denuncia als treballadors

Els dies 18 i 23 de abril 2014 els treballadors en vaga de fam han de comparèixer davant d’un tribunal per respondre de les acusacions d’utilitzar armes blanques per obrir la porta de la fàbrica, i per impedir els accessos a camions i treballadores. Aquests càrrecs han estat negats formalment per les vaguistes i les seves famílies. “El nostre accés a la fàbrica està prohibit. Per la direcció de Lafarge nosaltres som uns ‘matons’ que representem una amenaça per a la fàbrica. Tan sols som pares de família defensant els nostres drets”.

Els treballadors mantenen les seves reivindicacions

Les seves demandes són la reintegració de tots els treballadors sense excepció, el pagament dels salaris i prestacions dels últim cinc mesos, anul·lació de totes les denúncies presentades contra ells per Lafarge, i el compromís per part de la multinacional de respectar els drets constitucionals dels treballadors -incloent el dret d’associació en virtut de l’acord signat el 1013 per l’empresa i el sindicat algerià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s