La PAH de Montcada i Reixac valora la nova etapa

 

si es pot Montcada

Ja fa un any en que ens varem posar en contacte amb la vostra entitat per comunicar-vos que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Montcada havia iniciat una nova etapa

.https://lesaltresveusmontcada.wordpress.com/2013/05/07/nova-etapa-de-la-pah-de-montcada-i-reixac/

Al llarg d’aquests dotze mesos hem consolidat les nostres actuacions i mantenim la nostra activitat al Centre Cultural Kursaal de Can Sant Joan. Hi som tots els dimecres de 18 a 20h.

Us recordem que la Plataforma és un lloc de trobada, ajuda i acció en el que exposem els nostres casos i donem consell, assessorament i ajuda mútua per solucionar els nostres problemes i els dels nostres conciutadans. També pretenem enfrontar-nos i lluitar tant en aspectes jurídics com socials a aquells problemes que ens trobem els ciutadans de Montcada i Reixac deguts a l’afany especulatiu de la banca que s’ha vist agreujat per la crisi econòmica i la bombolla immobiliària. D’altra banda realitzem accions per fer visible la situació dels hipotecats i transmetre la nostra situació i les nostres reivindicacions a la societat. El nostre objectiu primordial és crear una plataforma oberta a tots i totes, on trobar solucions als problemes hipotecaris dels veïns i veïnes de Montcada.

Aprofitem per recalcar que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca-PAH és una associació totalment gratuïta (així com ho són tots els recursos que aquesta proporciona) què agrupa a persones amb dificultats per pagar la hipoteca o què es troben en procés d’execució hipotecària i persones solidàries amb aquesta problemàtica.

En el balanç aquest any podem senyalar que hem aconseguit vàries dacions en pagament, la condonació de deutes i lloguers socials a preus assumibles per part dels afectats; unes quantes famílies de Montcada i Reixac han pogut assolir una situació digna, lluny de l’angoixa que el problema de l’habitatge s’havia convertit per a ells. També cal senyalar de manera molt especial els esforços realitzats per a que les persones que tenen dificultats per pagar les hipoteques no se sentin soles i culpables. A la PAH estem per donar-los recolzament administratiu i també psicològic.

Per contra, encara no hem reeixit a transmetre al conjunt dels 34.500 habitants de la nostra ciutat, la veritable magnitud de la tragèdia que representa el problema de les hipoteques; hem calculat que només un 5% dels afectats han vingut a consultar-nos els seus dubtes o problemes.


EXIGIM:
• ATURAR TOTS ELS DESNONAMENTS i que totes les famílies afectades per les execucions hipotecàries siguin REALLOTJADES.

• La CONVERSIÓ del parc d’habitatges buits i d’hipoteques executades dels bancs i llurs immobiliàries  en Parc Públic de LLOGUER SOCIAL.

ESTABLIR LES MESURES POLÍTIQUES, MECANISMES I REFORMES LEGALS que calguin  per a què l’accés a l’habitatge no suposi mai més un negoci de les entitats financeres a costa de la vida de les famílies treballadores i que les administracions públiques, tal com recull la Constitució, garanteixin el dret bàsic a l’habitatge.

Volem agrair a totes les institucions i col·lectius de Montcada i Reixac que ens han donat suport i exhortem a la resta a emprendre un camí de cooperació mútua. Els ciutadans patim de diversa forma els envits de la crisi, la manca de treball, el tancament de les urgències nocturnes, la reducció d’ajudes als menjadors o a les escoles bressol, així com els desnonaments hipotecaris son diferents cares d’una mateixa realitat social, econòmica i política. Per tot això des de la PAH de Montcada ens oferim a col·laborar, en la mesura de les nostres possibilitats en les vostres accions i ens agradaria, en el mateix sentit, que poguéssiu participar de les nostres, en especial en aquelles que precisen una gran difusió o participació ciutadana.

Només organitzant-nos i cooperant entre tots podrem aconseguir objectius fins ara impensables, alguns dels nostres èxits son un bon exemple. Front als continus despropòsits del Govern de l’Estat, unim-nos per plantar cara a tanta desmesura i recolzar als més necessitats. Per tot això agrairíem féssiu extensible aquesta informació en els vostres respectius àmbits d’influència.


Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Montcada i Reixac

Centre Cultural Kursaal de Can Sant Joan

C/ Masia, 39 Montcada Bifurcació

Més informació: afectadoshipotecamontcada@hotmail.es

https://www.facebook.com/plataformaafectados.hipotecamontcada

@PAHMontcada
Telèfon: 93 445 1888 Ext. 1688

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s