La PAH opina sobre la política d´habitatge al municipi

desnonaments

A Montcada estem d’enhorabona! L’ajuntament ha decidit donar prioritat als reclams dels veïns i veïnes amb dificultats per pagar la hipoteca i per tant de quedar-se al carrer. Ja no hauran de patir per res perquè estaran ben protegits!

Aquest podria ser un bon titular, un que deixaria content a tots als veïns i veïnes de Montcada i inclús al mateix govern municipal. Doncs no som tan afortunats. Des de la posada en marxa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Montcada, les propostes per part nostra i de la ciutadania en conjunt han estat diverses i reiterades. En contrapunt, les respostes per part del govern han estat minses; invisibles.

Concretament, al juliol de l’any passat es va aprovar una moció al ple municipal que incloïa entre d’altres aquests punts:

Fer un cens amb caràcter urgent dels pisos buits en mans de les entitats financeres per després poder aplicar mesures que forcin la seva posada immediata en lloguer social assequible, des d’una recàrrega de l’IBI fins a I’ expropiació temporal del seu ús.

Exigir a les entitats financeres que operen a la ciutat la paralització dels desnonaments i la condonació de deutes il·legítims fruit de I’ actual procés d’execució hipotecària.

La creació d’una comissió mixta en la qual estaran present I’administració, els grups municipals, la PAH, associacions veïnals i altres entitats socials. L’objectiu d’aquesta comissió serà estudiar les mesures a prendre a nivell municipal per evitar els desnonaments o bé garantir el reallotjament digne en aquells casos en que no s’hagi pogut evitar.

El resultat de la gestió realitzada per part dels nostres representants no ha pogut ser més penosa. A dia d’avui cap d’aquestes mesures s’ha dut a terme. Segons la informació que ens va fer arribar la regidoria d’habitatge fa uns mesos (concretament al novembre de l’any passat) havien contactat amb dues entitats bancàries per tal de demanar informació dels pisos buits. Una en tenia un, l’altra cap.

D’exigir, estem segurs no s’ha exigit res. Massa en lloc, masses interessos que es poden girar contra les arques municipals. Mentrestant, desenes de famílies montcadenques viuen cada dia amb l’angoixa de no poder fer front a les quotes hipotecàries, amb la desesperació de tenir demandes acumulades per impagaments de tot tipus; des de serveis bàsics, taxes municipals, deutes hipotecaris i el que és encara pitjor, amb la desesperació de saber que arribarà el dia en que vindran a fer-los fora de casa i no tindran una alternativa habitacional.

En aquest sentit les administracions públiques no tenen cap solució. No hi ha pisos disponibles on reallotjar als afectats. A Montcada tenim constància de l’existència de més d’un centenar de pisos buits propietat d’entitats bancàries i grans immobiliàries. Però una vegada més, ens trobem de cara amb els forts, amb els temibles poderosos als que els nostres representants no volen ni s’atreveixen a tocar.

Una altra mostra d’aquesta incapacitat d’acció és la creació d’una comissió mixta per treballar plegats amb la intenció d’aturar aquesta sagnia. Des de juliol del 2013 fins aleshores han estat incapaços de convocar una reunió per la creació d’aquesta comissió. No calen més arguments.

Mentrestant, som els ciutadans organitzats a la Plataforma junt amb molts altres col·laboradors, els que hem de fer front als poderosos amb les nostres armes: la desobediència civil, la negociació fins l’esgotament, les eternes gestions burocràtiques i moltes altres. Gràcies a la solidaritat de tantes persones anònimes, molts montcadencs i montcadenques ja poden dormir tranquils. I no els deixarem sols. Lluitarem per aturar la barbàrie de quedar-te sense casa i amb un deute de per vida.

Tot i la nostra indignació, esperem que l’Ajuntament entengui d’una vegada la gravetat de la situació, que comenci a actuar en conseqüència i, sobretot, que compleixi amb els compromisos establerts. Entenem que els recursos són limitats però el que ens sembla inadmissible és la manca de voluntat que ha manifestat el consistori fins el dia d’avui.


Aquesta és la nostra postura, la que hem tingut fins ara i la que continuarem tenint en el futur. Senyores i senyors representants del govern a Montcada: quina és la vostra?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s