L’actor Sergi López explica els motius pel quals la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac ha de deixar d’incinerar.

L’actor Sergi López ha gravat un video explicant els motius pel quals pel quals la cimentera de Lafarge de Montcada i Reixac hauria de deixar d’incinerar. Aquest video es farà públic als propers dies. Ha estat durant una trobada entre la Plataforma Antininiceració de Montcada i Reixac,  la Plataforma Nou Barris Cabrejada  i en Sergi López a l’Ateneu Popular 9 Barris.

La campanya veïnal #Judicialacimentera inicia aquest 28 de febrer una campanya de micromecenatge a través de la plataforma GOTEO.ORG i el dissabte 15 de març el col·lectiu Pigem@s Revoltos@s organitza un macro festival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris. Tot per portar a Madrid el Judici a la cimentera Lafarge.

Sergi-Lopez-Cimentera-4

L’actor Sergi López i Ayala es va iniciar en la interpretació en el teatre amateur (per exemple, en representacions d’Els Pastorets a la seva ciutat natal Vilanva i la Geltrú). Començaria a estudiar teatre a Barcelona però acabaria per marxar a França per estudiar interpretació a l’escola de Jacques Lecoq. En l’època d’actor teatral, va participar en diversos muntatges. Per exemple, va compartir escena amb Toni Albà en obres com ara “BRAMS” o la kumèdia dels herrors (1986), que també havien escrit i dirigit a l’ensems. Altres obres d’aquest període són Fins al fons i, més endavant, Lisistrata (1996).

Més endavant i des de França, començaria també a fer cinema. El 1991 va decidir presentar-se a un càsting del director Manuel Poirier, que el descobriria al cinema. La seva primera pel·lícula es titulava La Petite amie d’Antonio (1992). En van seguir sis més amb Poirier i encara d’altres amb altres directors francesos. El 1997 amb Western, de Manuel Poirer, va arribar el primer èxit internacional, participació al festival de Canes, a més de dues nominacions importants: nominació a l’Oscar per a la pel·lícula i nominació al César com a millor promesa. Més endavant, l’any 2001, va rebre el premi César al millor actor (primer no francès en rebre’l) i el premi al millor actor europeu pel seu paper a Harry, un amic que us estima.

El 1997, amb 32 anys, va filmar la primera pel·lícula en català (Caricies, de Ventura Pons). En els darrers anys ha participat en diferents produccions, en català i en castellà, però també en francès i àdhuc en anglès (Dirty pretty things, de Stephen Frears i amb Audrey Tautou). Per les pel·lícules Sólo mía i El laberinto del fauno ha rebut nominacions als premis Goya.

 Campanya veïnal #Judicialacimentera

http://judicialacimentera.wordpress.com/

@judicicimentera

https://www.facebook.com/judicialacimentera

judicialacimentera@gmail.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s