Acció veïnal per reclamar el tancament de la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac

#JudiciAlafargeDesenes de veïnes de Nou Barris, Montcada i altres municipis afectats per la incineració de la cimentera Lafarge s’han concentrat a la porta de la fàbrica per realitzar una roda de premsa i explicar la campanya veïnal #Judicialacimentera. Han aprofitat per realitzar una acció de denúncia i demanar el tancament de la fàbrica.

Diferents estudis universitaris demostren que la població que habita en un radi d’entre quatre i cinc quilòmetres al voltant d’una incineradora té un risc més elevat de patir malalties greus com el càncer que la resta . I en concret de certs tipus de càncer com el de pleura , estómac , fetge o ovaris. La incineradora Lafarge (antiga Asland) està situada a 250 metres del veïnat.

A l’actualitat l’Associació de Veïns i  Veïnes de Montcada Can Sant Joan tenen oberta una denuncia a la Empresa Lafarge Cementos SAU, de Montcada i Reixac, en la que el Tribunal Superior de justícia de Catalunya falla a favor del veïnat i anul·la el permís medioambiental que la Generalitat havia donat a la fàbrica.

El problema afecta a Nou Barris, Sant Andreu del Palomar, La Llagosta, Santa Coloma de Gramanet, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac.

Per poder continuar el contenciós el veïnat del municipi necessita presentar-se al Tribunal suprem de Madrid per continuar amb les argumentacions i per a que el recurs de cassació presentat per la empresa i la Generalitat no prosperi i dicti una sentència en favor els veïns i veïnes.

En aquest marc el veïnat de Nou Barris organitzat a la Plataforma Nou Barris Cabrejada també demana el tancament de Lafarge i es suma realitzant un macrofestival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris i organitzat pels Pigm@s Revoltos@s.

Anuncis

2 responses to “Acció veïnal per reclamar el tancament de la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac

  1. Me resulta ” curioso ” que se adhieran a las reivindicaciones de la Plataforma , ciudadanos de Nou Barris , Ripollet etc… y no lo hagan masivamente las diferentes asociaciones de vecinos de los barrios de Montcada .
    ¿ Es posible que piensen que a Montcada Centro , Montcada Nova , Masrranpinyo etc… no llega la contaminación ???
    ” ASI NOS LUCE EL PELO ”

    Knopfler

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Observatori Territori i Medi Ambient Montcada i Reixac 2014. | Miedo Ambiente MiR·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s