El Banc Popular pot desnonar un matrimoni de 91 i 86 anys a Montcada i Reixac

La Rosa i l’Isidre són un matrimoni de gent gran de Montcada, de tota la vida. Gent treballadora que el poc que tenen ho han fet suant. Són de la generació que van poder començar a comprar coses a terminis, que va poder fer-se la casa al terreno i deixar als seus dos fills un pis per a quan ells faltessin. Una manera de fer que forma part del record i que s’ha trencat de cop i volta.

El Banco Popular els vol desnonar del pis on viuen perquè van avalar els seus fills perquè obrissin un negoci. El negoci no va funcionar i els deutes han trucat a la porta del matrimoni per executar la hipoteca. Daimi Pérez, de l’assemblea de la PAH de Montcada i Reixac, explica que el primer dia que el matrimoni va venir a una assemblea es van quedar glaçats amb la situació. “Els vam explicar que havien d’anar al dia següent al jutjat i la resposta del matrimoni va ser preguntar quina combinació d’autobusos havia d’agafar.”, recorda Daimi.

La PAH de Montcada explica que la data de la subhasta és el 6 de febrer i estan a l’espera de saber si disposen de justícia gratuïta, ja que “en cas contrari hauran d’afrontar un pagament de costes i assumir un advocat privat.” Entre els dos avis arriben a mil euros i escaig d’ingressos al mes. Daimi continua explicant: “com que encara són vius no han canviat el titular dels pisos. Per a ells són dels fills però els papers diuen que són seus. I clar, el banc veu diners”, conclou. Els fills també estan carregats de deutes, però asseguren no es poden fer càrrec dels pares i anar a una altra residència que tenen, perquè els queda molt apartada i no està condicionada per a les seves necessitats. A més, la Rosa i l’Isidre han d’anar tres cops per setmana a l’hospital del Vall d’Hebron. El seu objectiu és el mateix que el de centenars de famílies que ja han aturat el seu desnonament amb el suport de la PAH: donar el pis en dació de pagament, condonar el deute i negociar un lloguer social.

La resposta del Banc Popular és que la seva política oficial és no realitzar desnonaments per la força i que per negociar una quota social per al pis hipotecat on viuen també hauran d’entregar en dació l’altra residència que tenen prop de la carretera de la Vallençana, també a Montcada i Reixac. No contemplen cap altre supòsit. En cas que no acceptin aquest tracte, pel qual perdrien el pis habitual i l’altra casa, els avis hauran de deixar el seu pis. El banc vol més i el matrimoni s’hi oposa perquè saben que el banc té capacitat i solvència per acceptar la seva proposta. Mentrestant, la PAH de Montcada ja engegat la maquinària de la mobilització social i està estudiant amb els seus advocat la situació de la Rosa i l’Isidre.

si es pot Montcada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s