L’Ajuntament de Montcada té uns pressupostos opacs i poc accessibles

montcada és corrupció

Xavi i Jordi són dos ciutadans de Montcada i Reixac que s’han presentat al consistori per a poder veure, en període d´exposició pública, els pressupostos aprovats a finals de l’any passat. Durant aquest període d’exposició pública es poden realitzar les al·legacions convenients

Aquest ciutadans han explicat a Les Altres Veus que han estat atesos per un membre del govern amb ganes d´explicar detalladament els propòsits de transparència respecte els pressupostos.  Han estat informats de que sortiria un monogràfic dels pressupostos a La Veu amb un alt contingut de detall però explicat pel públic en general.

També expliquen que l’ajuntament els ha dit que es comprometia a tenir una reunió amb els membres de la Plataforma Auditoria Ciutadana de la Deute  PACD, que penjaria a la web els pressupostos en un format treballable i que penjaria el monogràfic igualment en els propers mesos. Els dos veïns del municipi no han pogut treure cap còpia del pressupost de l’Ajuntament. Se’ls ha negat aquesta opció.

Segons la PACD és impossible poder fer al·legacions a un pressupost que no es penja a internet en el període de exposició pública i només es permet veure dintre l´ajuntament. La PACD celebra la bona predisposició de l´ajuntament però recalca que el control ciutadà es imprescindible per a la transparència.

Els dos ciutadans que participen en la societat activament i la PACD ressalten el fet de que els partits de la oposició, i altres entitats de Montcada s´han de mobilitzar per aconseguir que els pressupostos provisionals del 2014, que estiguin en període d´exposició pública, puguin estar penjats a la web del ajuntament i que tothom pugui participar en plenitud de la vida pública.

Uns pressupostos transparents per lluitar contra la corrupció  

Penjar uns pressupostos en un format treballable no es suficient per lluitar contra la corrupció però pot ser el primer pas per a exigir  el rigor i l’ètica que ens mereixem com a ciutadans.

La transparència passa per uns pressupostos públics i detallatats. On es pugi veure de manera clara on va destinat cada cèntim del diner públic. Els formatges generals que es publiquen a la web de l’ajuntament o a La Veu només donen una informació probre i esbiaixada d’on es gasten els diners de totes. A més és necessari el temps suficient i un protocol fàcil de realitzar per poder presentar les al·legacions que els ciutadans considerin.

Més documents:

INSTÀNCIA PER DEMANAR ELS PRESSUPOSTOS A L’AJUNTAMENT DE MONTCADA

Anuncis

2 responses to “L’Ajuntament de Montcada té uns pressupostos opacs i poc accessibles

  1. Retroenllaç: L’OBSERVATORI POLITIC – MONTCADA I REIXAC | Les Veus d'Revolta·

  2. Retroenllaç: Logros y líneas de trabajo Municipal desde los nodos de la PACD | Plataforma Auditoría Ciudadana de la Deuda·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s