Stop Desnonaments: Si es pot!

Des de la posada en marxa del nou grup de la PAH a Montcada, el passat mes de febrer, la feina ha estat intensa. Més d’un centenar d’afectats han acudit al nostre servei d’orientació gratuït per informar-se’n de les possibles sortides als seus problemes hipotecaris. Les casuístiques són variades però venen donades fundamentalment per la baixada del poder adquisitiu de les famílies, la majoria de les quals estan en situació d’atur, i per la poca (per no dir nul·la) col·laboració dels bancs per mitigar la gran estafa en la què ens han utilitzat com ‘matèria primària’.

desnonamentsPel que fa a la feina feta a nivell institucional, cal destacar l’aprovació de dues mocions. La primera d’elles per prevenir els desnonaments de la residència habitual. La segona va ser entrada per registre per la mateixa PAH i consisteix en una proposta de mínims a dur a terme per recolzar i protegir les famílies afectades per processos hipotecaris.

Per mencionar-ne algunes d’aquestes propostes podem dir què s’ha demanat:

Fer un cens amb caràcter urgent dels pisos buits en mans de les entitats financeres per després poder aplicar mesures que forcin la seva posada immediata en lloguer social assequible, des d’una recàrrega de l’IBI fins a l’expropiació temporal del seu ús.

La creació d’una comissió mixta en la qual estaran present l’administració, els grups municipals, la PAH, associacions veïnals i altres entitats socials. L’objectiu d’aquesta comissió serà estudiar les mesures a prendre a nivell municipal per evitar els desnonaments o bé garantir el reallotjament digne en aquells casos en què no s’hagi pogut evitar.

En els casos en que no s’hagi pogut impedir el desnonament, continuar oferint l’assessorament des de totes les àrees implicades de l’ajuntament per tal de garantir el reallotjament en un habitatge digne en regim de lloguer social assequible.

I així fins a 11 propostes aprovades per majoria al ple municipal del passat mes de juliol.

si es pot MontcadaEn reunions mantingudes amb la regidoria d’habitatge hem pogut constatar que es van fen passos per complir aquests acords, però que aquests no es fan amb la celeritat que creiem es mereixen. Necessitem ser àgils per donar respostes a temes de tanta gravetat. El que sí hem acordat és millorar la comunicació estre tots dos ens, així com amb la regidoria de serveis socials i l’OMIC per tal d’oferir el millor assessorament possible als afectats.

Des de la Plataforma volem recordar que fem assemblees d’assessorament cada dimecres de 18 a 20h al Kursaal de Can Sant Joan. A més cada 15 dies (8/11) es realitzen sessions d’assessorament gratuït a l’ABI (C/Colon, 5) a càrrec d’advocats especialitzats en dret hipotecari.

Per altra banda volem fer una crida i insistir a que tot aquell que així ho vulgui se’ns uneixi en aquesta difícil però gratificant feina d’ajudar a aquells què estan amenaçats de perdre casa seva. Hi ha molta feina a fer i qualsevol ajuda serà benvinguda.

Per contactar amb la PAH ho podeu fer a través del seu correu electrònic: afectadoshipotecamontcada@hotmail.es, a través del seu Facebook, o Twitter @PAH-Montcada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s