200 veïns aturen el desnonament de Mari Carmen

Dos-centes persones han aturat el desnonament previst per avui de la Mari Carmen i els seus fills. Veïns i veïnes procedents de Nou Barris, Montcada, Badia del Vallès i Sant Andreu s’han concentrat davant de la casa de protecció oficial del nº 14 del c/Orpí del barri de Vallbona del districte barceloní de Nou Barris. Mari Carmen no pot fer front al que li cobra el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) pel seu pis. Un lloguer per damunt del preu de mercat. La convocatòria havia esta realitzada a Barcelona per l ’associació 500×20, l’AVV de Ciutat Meridiana i el 15-M Nou barris i a Montcada i Reixac per l’AVV de Montcada Can Sant Joan i la PAH de Montcada.

desnonament aturat

Foto PAH Montcada. Desnonament aturat a Vallbona

Vallbona està situat a la perifèria de Barcelona. És l’últim barri de la ciutat i està encaixonat pel riu Besòs, i la C-17. Està a llindar amb el municipi de Montcada. Fet que ha ocasionat, tal com deia en Jose Luis Conejero de la AVV de Montcada Can Sant Joan, que la solidaritat entre veïns trenqui les fronteres administratives per defensar el dret a l’habitatge. No es té constància de que l’Associació de Veïns i Veïnes del mateix barri de Vallbona hagi pres cap mesura o posicionament en relació al desnonament. Alguns veïns concentrat ho relacionava amb el fet que l’AVV estigui presidida per militants declarats de CIU.

L’Ajuntament de Barcelona és el que desnona

A l’any 2011 l’Ajuntament de Barcelona aprovava en el seu ple que era una  ciutat lliure de desnonament. Paper mullat. El Patronat de l’Habitatge de Barcelona tenia prevista el desnonament d’avui del Barri de Vallbona i té previst dos més la setmana vinent. Una altra a Vallbona i altra a Sant Andreu.

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB) és un òrgan de l’Ajuntament de Barcelona que te com a principal objectiu promoure habitatge a preus assequibles per atendre diferents necessitats socials. Està presidit per Antoni Vives i Tomas, regidor adscrit de Ciu a Nou Barris i es considerat home de confiança d’Artur Mas. Un dels compromisos per aquest mandat de la PMHB amb l’Antoni Vives al capdavant és la constitució d’un fons d’habitatges de lloguer social que es destinin prioritàriament a resoldre situacions d’emergència social. A la seva web hi diuen textualment “hem de cercar i aplicar noves fòrmules per facilitar l’accés a un habitatge assequible, especialment als sectors de població que més ho necessiten”.

Encara que mantenin aquest objectius, tal com informava amb el megàfon el Fili Bravo de l’AVV de Ciutat Meridiana, el PMHB té previst desnonar el dilluns 18 de novembre a una altra família al barri de Vallbona i altra al Passeig Sant Coloma 55-71. Les entitats veïnals dels diferents municipis han convocat concentracions per anar a aturar-los.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s