S’ha de posar nerviós al poder

Article d’opinió realizat pel periodista Sergi Escudero

Quanta falta feia. Aquesta ciutat necessitava un espai en el qual poder explicar la veritat d’aquesta ciutat . I que consti que aquest article no està pensat per ser un article-pilota cap aquesta web. El temps dirà si el projecte compleix les expectatives. Però de moment, cal llevar-se el barret, i fins als mitjons, per aplaudir la iniciativa. Sorprenentment, o potser no tan sorprenentment, aquest projecte no està fet per periodistes, sinó per voluntaris provinents del teixit associatiu de Montcada i Reixac.

La veu de MontcadaEls periodistes ens queixem de la situació actual del periodisme, però després han de venir persones d’altres àmbits a fer el que nosaltres no hem sabut fer. Encara que hi ha de tenir en compte un aspecte important (en defensa de la meu col·lectiu professional): la publicitat . A Les Altres Veus no hi ha publicitat, perquè és gairebé impossible aconseguir tal com estan les coses i existint un mitjà de comunicació públic que l’acapara tota. I com imagino que tampoc rep subvencions d’un govern local que tremola davant aquest tipus de publicacions … funciona per amor a l’art, fet que els honora infinitament. Però els periodistes ja estem farts de continuar emprenent projectes per amor a l’ art. Més que res perquè és el nostre treball i d’alguna cosa hem de menjar, i fins a poder anar al cinema de tant en tant.

Però anem al gra. Per què és tan important aquest espai? Perquè La Veu de Montcada i Reixac cada vegada té menys diferències amb un pamflet propagandístic d’un partit polític. I en aquest punt vull defensar els meus companys de professió que hi treballen. Estic segur que ells no volen això, seguíssim. Però és que tenen uns polítics locals pressionant cada dia més que el Barça de Guardiola a la defensa rival. Uns polítics que tenen com a únic objectiu el que s’ha dit abans, que La Veu sigui el seu pamflet polític propagandístic. Cada coma que s’escriu en aquesta publicació és vigilada amb lupa. No poden fer la seva feina lliurement. Ni molt menys. Es poden comptar amb els dits d’una mà les crítiques dures cap al govern local que han aparegut en aquesta publicació . Amb la de coses que s’estan fent malament en aquesta ciutat, algunes d’elles intencionadament!

Com a exemple, una experiència personal. Mai he treballat en un mitjà de comunicació local. Però sí que he col·laborat a Montcada Ràdio (també pública). Fa dos anys, juntament amb dos amics, vam posar en marxa un programa setmanal nocturn anomenat Serà història. Un humil programa setmanal fet per joves que just acabaven de complir 20 anys i que les seves vides deixaven poc temps per dedicar-se al programa. De tant en tant, entrevistàvem a persones rellevants a Montcada i Reixac. I un cop vam pensar en entrevistar l’actual alcaldessa, María Elena Pérez. Ho repeteixo: en aquell moment, tres joves aficionats de 20 anys. Doncs bé, va acceptar. Però a quin preu! El seu cap de premsa va acceptar a canvi que li passéssim amb antelació les preguntes que li faríem a l’entrevista. I que l’entrevista es gravés en diferit a la tarda. Acceptem (més de dos anys després i sent ja periodista, no acceptaria). Jo vaig ser l’encarregat de portar l’entrevista. Cada pregunta que va sortir mínimament del guió preestablert (van ser poques, malauradament) va ser acompanyada d’una mirada interrogativa per part del seu cap de premsa. I érem tres joves de 20 anys totalment inexperts. Però l’alcaldessa i el seu cap de premsa estaven nerviosos . No sé per què. Espero que Les Altres Veus sigui capaç de treure a la llum totes els temes que els posen nerviosos actualment. S’ha de posar nerviós al poder.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s