Tres visites a urgències no han evitat la mort d’una nena de 2 mesos i mig.

Segons la nota de premsa distribuïda pels pares de la nena morta el dijous al matí al CAP de Montcada Centre, la nena va acudir fins a tres dies (14, 16 i 17 d’Octubre) al servei d’urgències de l’ambulatori perquè fos tractada d’un episodi febril. La nena va ser visitada en dues ocasions els dies anteriors a la seva mort, sense que aquestes visites fessin que l’estat de salut de la nena millorés.Encar no es conèixen les causes de l’aturada cardíaca.

Dijous a les 08.55 hores, la mare i la nena, entraven per la porta de l’ambulatori per ser visitades, després de ser valorades pel personal administratiu del CAP, la nena no va ser visitada fins a dues hores després, a les 10.40. La nena moria pocs minuts després d’entrar a la consulta mèdica, a les 10.47. Amargament, la família es queixa que la valoració mèdica recaigués sobre personal administratiu i no sobre personal mèdic, alhor que demana un servei d’urgències de 24h a Montcada i Reixac.

D’altra banda, l’Institut Català de la Salut assegura que el protocol d’urgències per aquests casos va funcionar correctament, fins a dues ambulàncies medicalitzades i un helicòpter es van desplaçar fins a l’ambulatori passades les 10.45 hores per tal d’evitar la mort de la nena. Després de 40 minuts intentant reanimar la nena van certificar la seva mort. L’equip de govern de l’ajuntament de Montcada i Reixac s’ha apressurat a emetre un comunicat en què assegura que aquesta mort no té res a veure amb les retallades del servei d’urgències nocturnes.

La família de la nena ha convocat una manifestació per dijous a les 18.30 hores a la plaça del Bosc de Can Sant Joan, demanant un canvi en els protocols mèdics i unes urgències obertes 24h per evitar que situacions com les del passat dijous no es tornin a repetir.

IMG-20131020-WA0000

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s