Montcada i Reixac va anar a Montgat per la Via Catalana

El passat 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, Montcada i Reixac  es va mobilitzar per anar a la cadena humana. Els trams que ens pertocaven van ser el 427-428 i 429 que pertanyien a Montgat.

Prop de 1000 Montcadens inscrits van anar arribant a Montgat al llarg del matí. I malgrat la fina pluja que queia uns quants van fer el trajecte en Bicicleta i uns altres a peu. A migdia ja teníem preparada una botifarrada popular per tots els assistents. Semblava que la pluja ens anava a fer la guitza, però a mida que avançava el dia i anava arribant gent, les clarianes es feien més i més visibles.

Gralles i timbals van fer-se sentir a la zona en un ambient completament familiar i festiu. Els gegants de Montcada i Reixac, l’Elisenda i el rei moro Sussa, i el drac Joan de la Colla de Diables no s’ho van voler perdre.

A quarts de cinc, els responsables de coordinació dels trams ens van demanar que ens anéssim posicionant al nostre lloc fins que finalment a les 17h i 14 minuts varem enllaçar les mans tot entonant consignes d’independència.

A les 6 de la tarda, un cop cantat l’himne de Catalunya, ens van avisar que s’havia completat la Via Catalana amb un gran èxit de participació a tota Catalunya.

Com acte de cloenda i fins que les carreteres permetessin la tornada a casa, conjuntament amb els companys de  Montgat i de Ripollet, a qui agraïm la gran tasca d’organització realitzada, varem  preparar per tots els assistents un rom cremat a la platja.

A primera hora del matí un autocar de l’ANC MiR va sortir  amb destinació les terres de l’Ebre, on van passar el dia i es van afegir a la cadena al tram 39 d’Amposta. El viatge llarg i la tornada cansada però tots contents  i  amb la satisfacció d’haver assolit un repte increïble i d’haver assistit a un dia històric.

AGRAIMENTS

Fa uns mesos vàrem  rebre l’encàrrec d’organitzar la VIA CATALANA  a Montcada i Reixac, i no ens ho vàrem  pensar ni un moment.  Un cop feta i amb força èxit, tothom felicita a l’organització de la Via, per la seva quasi perfecció, per la complexitat que representava omplir  400 km de gent agafada de les mans, per demanar un dret universal  i democràtic: poder votar per decidir l’organització política de la Catalunya del futur i la seva independència. La felicitació s’engrandeix quan es refereix a la feina  dels voluntaris, artífexs de l’èxit organitzatiu.  Ens sentim molt orgullosos de l’equip que ha treballat sense descans i que fins al darrer moment han mostrat una força i una il·lusió fora de mida. És just que  vulguem elogiar la labor dels nostres voluntaris, només  ells son els responsables  d’assolir la xifra de quasi 1000 inscrits i molts més participants montcadencs  a la  Via Catalana. Però les nostres gràcies més grans volem que siguin per tots els participants. Vosaltres sou els que heu donat sentit a tota la feina organitzativa feta prèviament.  Als qui veu estar cinc hores a l’autocar de tornada des de l’Ebre;  als que veu suportar la pluja caminant, en bicicleta o en tren;  a la gent gran que va voler venir  fos com fos; als que portaven a la cartera fotos dels pares o avis difunts  per que “volem que ho visquin d’alguna manera”;   és a dir, a tots  els que veu  convertir Montgat en una festa de civisme i germanor, i que veu fer  de la cadena un clam reivindicatiu excepcional, de manera que podem dir amb tot orgull:  “jo hi vaig ser!”. Gràcies a tothom.

I ARA QUE?

Ara continuarem. Per que no hem assolit res. Per que tenim una ciutat molt gran a la qual hem de seguir formant, explicant i convencent. Per que hem de fer arribar el nostre missatge a molta més gent. I aquest és el nostre compromís: no pararem.

ANC-Montcada i Reixac

Anuncis

One response to “Montcada i Reixac va anar a Montgat per la Via Catalana

  1. Retroenllaç: La gigafoto montcadenca | Les Altres Veus·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s