L’AVV de Can Sant Joan demanarà el tancament de la fàbrica Lafarge per no tenir llicència d’activitat.

D’esquerra a dreta, Manolo Gomez de l’AVV de Can Sant Joan i de la Coordinadora Estatal contra la Incineración de residus, Albert Calduch, advocat de l’AVV de Can Sant Joan, Jose Luis Conejero, president de l’AVV de Can Sant Joan i Mercè Girona, membre del CEPA i militant històrica del moviment ecologista.

D’esquerra a dreta, Manolo Gomez de l’AVV de Can Sant Joan i de la Coordinadora Estatal contra la Incineración de residus, Albert Calduch, advocat de l’AVV de Can Sant Joan, Jose Luis Conejero, president de l’AVV de Can Sant Joan i Mercè Girona, membre del CEPA i militant històrica del moviment ecologista.

Dilluns es va posar fi al contenciós administratiu amb la sentència del TSJC, secció 3ª, on anul·lava la llicència d’activitat de la fàbrica cimentera que havia demanat el 2006; fins aquell moment l’empresa havia estat operant sense llicència de fabricació de ciment. El contenciós administratiu constava de 14 motius que buscaven la impugnació, i per tant l’anul·lació de la llicència. El tribunal no ha entrat a valorar els 14 motius que presentava el veïnat per la impugnació, ja que tot l’expedient està tramitat d’una forma inadequada, traient així tota eficàcia jurídica. L’expedient objecte de denúncia no conté en cap dels seus milers de pàgines un estudi d’impacte mediambiental; un estudi d’impacte mediambiental no és un pur formulisme com defensa Lafarge en un comunicat. Tota activitat que pot causar un perjudici pel medi ambient, està obligada a realitzar un estudi d’impacte mediambiental on s’analitzin les conseqüències i beneficis de dita activitat. Tot estudi d’impacte mediambiental, requereix  d’un procés de participació ciutadana i comunal, que en aquest cas no s’ha donat, s’ha intentat amagar tot el procés. Durant tot el procés que es va iniciar l’any 2008 la Generalitat de Catalunya i el Departament de Medi Ambient han estat obstaculitzant la defensa dels veïns: han amagat documents presentats a l’expedient, no han contestat els requeriments…

L’Agrupació de Veïs de Can Sant Joan estan estudiant la possibilitat de denunciar la Generalitat de Catalunya per prevaricació davant de l’Oficina Antifrau. En els dies vinents s’estudiaran totes les possibilitats i es convocarà una nova assemblea veïnal per decidir els passos a empendre. Un altre de les accions que s’empendran en els propers dies serà demanar l’execució provisional del tancament preventiu de la fàbrica. El Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya és el garant de fer complir la seva sentència encara que la Generalitat o Lafarge decideixin fer un recurs al Tribunal Suprem.

Per la complexitat de la sentència i del cas, en els propers dies ampliarem la informació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s