Inici escolar amb les famílies angoixades per les retallades

Notícia publicada a El Periodico:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/educacio/mes-712000-escolars-tornen-lescola-aquest-dijous-catalunya-2650209

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / Montcada i Reixac

Els més de 712.000 alumnes d’educació infantil i primària que aquest dijous han començat el curs escolar a Catalunya, 6.400 estudiants més que l’any passat, estaran aquest any a càrrec de pràcticament el mateix nombre de professors (33.947) i ocuparan aules en 11 nous barracons. El curs, que demà comença als instituts, està marcat aquest any pel tancament de cinc col·legis públics i la desaparició de 73 grups de P-3 a 73 escoles.

zoomInici del curs escolar a l'escola Reixach, a Montcada i Reixach.

Inici del curs escolar a l’escola Reixach, a Montcada i Reixach. ALBERT BERTRAN

 La jornada de la tornada a l’escola –dia de plors i alegries, segons l’edat– ha començat amb relativa tranquil·litat, entre les samarretes grogues amb el lema ‘SOS Educació’ que s’han posat alguns pares i bastants docents. En algunes escoles (en particular les que tenen compromisos d’obres pendents) hi ha hagut pancartes de protesta a la porta. Amb tot, “el que més angoixa ara mateix les famílies és el bloqueig que estan patint amb algunes ajudes com les beques per a material escolar o les de menjador”, ha destacat Heiditch Gabarrón, directora del col·legi Reixac, a Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Una bona desena de mares del centre han passat aquest matí per la secretaria, després de deixar els nens a classe, per informar de les seves dificultats per pagar “quaderns, fotocòpies i altres materials d’ús a l’aula”.

Tot i això, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat com un dels principals reptes de cara al nou curs que comença avui aconseguir “l’èxit escolar amb els alumnes amb més dificultats”. Rigau ha explicat que amb aquesta finalitat s’han posat en marxa un conjunt d’actuacions, “com ara protocols específics, el suport escolar personalitzat (SEP) o el programa intensiu de millora que seguiran uns 4.100 alumnes de primer d’ESO i les auditories, que incidiran directament en la part del sistema que no arriba als mínims competencials”, ha dit Rigau en una entrevista a Ràdio 4.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s