AVE-. Montcada i Reixac presenta al·legacions contra l’obra del pou de ventilació Jaume I

Notícia publicada per Europapress:

http://www.europapress.cat/economia/noticia-ave-montcada-reixac-presenta-allegacions-contra-lobra-pou-ventilacio-jaume-20130722143914.html

AVE-. Montcada i Reixac presenta al·legacions contra l’obra del pou de ventilació Jaume I

BARCELONA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) –

   L’Ajuntament de Montcada i Reixac (Barcelona) ha presentat al·legacions per evitar que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) comenci les obres del pou de ventilació de la línia d’alta velocitat (LAV) previstes al carrer Jaume I, perquè afectaran “el trànsit, la mobilitat, el comerç” i el patrimoni cultural del municipi.

   Les obres suposen l’ocupació del vial entre el pas a nivell del carrer Pasqual i el parc de la plaça Lluís Companys, on circulen vuit línies d’autobusos –amb 362 usuaris al dia– i es troben molts comerços, al voltant de 150 places d’aparcament i diversos equipaments municipals, ha esgrimit el consistori en un comunicat aquest dilluns.

L’Ajuntament ha presentat aquest divendres als veïns del municipi un document en contra del projecte d’expropiacions per a la construcció de la infraestructura, que recull quatre grans al·legacions, sent la principal l’afectació de la mobilitat i el trànsit.

La resta al·ludeixen a “les greus conseqüències” de les reformes sobre el patrimoni cultural del municipi, ja que la zona a expropiar afecta l’estructura hidràulica protegida Rec Comtal, i argumenten que no és imprescindible ocupar temporalment el carrer Jaume I.

PATRIMONI CULTURAL LOCAL

Segons la documentació aportada per Adif, les obres afectaran al voltant de 200 metres de la infraestructura del Rec Comtal, que ha estat declarada bé d’interès cultural local al ple de juliol; motiu pel qual l’empresa requereix d’un permís municipal i un altre de la Generalitat per poder actuar sobre aquest.

L’Ajuntament considera que el Rec Comtal, juntament amb la Mina i el Reixagó, és una peça clau per entendre la història i el desenvolupament del municipi, ja que està vinculat des de l’antiguitat a l’aprovisionament d’aigua de Barcelona.

Durant la presentació del document en contra del projecte, en què han participat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; el primer tinent d’alcalde, Joan Maresma; el president de l’Àrea Política Territorial, Juan Parra, i el president de la Plataforma Soterrament Total, Ramón Bueno; Pérez va mostrar la preocupació municipal per unes obres de les quals “no es coneixen els detalls”.

L’alcaldessa ha explicat que no se’ls ha comunicat la data de començament i de final, i ha afirmat que amb l’experiència del pou de ventilació del Parc dels Aigües, que porta 6 anys aixecat, es temen “el pitjor”.

A més, ha manifestat la necessitat de reunir-se amb l’empresa per negociar les obres, ja que l’Ajuntament ha redactat un projecte alternatiu, on proposa que l’actuació es faci a l’aparcament de l’ambulatori i que el material s’acumuli en la via morta de la línia de Portbou.

El president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra, ha explicat que els Serveis Jurídics Municipals estan treballant sobre el tema i ha instat els veïns a “lluitar per evitar el començament de les obres tal com estan plantejades”.

El president de la Plataforma Soterrament Total, Ramón Bueno, ha afirmat que és inadmissible “que aquesta obra es finalitzi sense que comenci el soterrament” de la línia de Portbou, fent referència a l’acord que Foment, la Generalitat i l’Ajuntament van signar el 2007, perquè obres d’alta velocitat i soterrament s’executessin de manera paral·lela.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s