Cau un clan familiar que obligava joves a prostituir-se

Noticia publicada per Europapress:

http://www.europapress.cat/successos/noticia-successos-cau-barcelona-clan-familiar-obligava-joves-prostituir-20130719095324.html

BARCELONA, 19 Jul. (EUROPA PRESS)

La Policia Nacional ha desarticulat a Barcelona un clan familiar presumptament dedicat a explotar sexualment a joves romaneses que, en alguns casos, eren captades i obligades a prostituir-se sent menors d’edat, han informat fonts policials.

   Les dones patien coaccions, amenaces amb armes de foc, agressions físiques i tancaments durant dies a l’immoble on residien a Barcelona per doblegar la seva voluntat, i els proxenetes van arribar fins i tot a executar o simular segrestos de les joves per demanar un rescat als seus familiars a Romania.

Les investigacions es van iniciar quan una ciutadana romanesa va denunciar que una companya seva, que exercia la prostitució a la carretera N-150 a Barcelona, havia estat suposadament víctima d’un segrest i que els seus captors, els proxenetes que l’explotaven, demanaven 1.500 euros pel seu alliberament.

En col·laboració amb les autoritats romaneses, els agents van localitzar a la província de Calarasi l’àvia de la víctima, qui va confirmar que havia rebut diverses telefonades des d’Espanya demanant-li diners per al rescat de la seva néta, i van poder identificar diversos dels implicats.

La jove, de 18 anys, havia patit des de nena agressions sexuals per part del seu pare a Romania, i va ser venuda per aquest als 15 anys a un proxeneta que la va traslladar a Eivissa; el 2011 va ser localitzada per la policia prostituint-se i ingressada en un centre de menors, del qual va escapar.

En el transcurs de la investigació, van localitzar una altra jove romanesa a la qual la xarxa el 2011 va oferir un allotjament al barri de Trinitat Vella de Barcelona i la va obligar a prostituir-se a la N-150, a Montcada i Reixac.

Entre els mètodes utilitzats per doblegar la seva voluntat figuren les coaccions, les amenaces fins i tot amb arma de foc, agressions físiques i tancaments durant dies al pis on residien.

Després de cinc mesos d’explotació sexual, la jove es va escapar dels seus proxenetes, però va ser novament localitzada per aquests, agredida i retinguda en un pis, a més de demanar al pare de la víctima un pagament de 2.000 euros pel seu rescat –que es va fer efectiu i la dona alliberada–.

Els investigadors van relacionar tots dos segrestos amb un clan familiar de proxenetes i van localitzar i van escorcollar els tres domicilis on vivien els integrants del grup, en un dispositiu en el qual van arrestar dues persones i una altra va aconseguir escapar.

Els policies van continuar les gestions per localitzar la víctima dels proxenetes, que va ser trobada en un domicili d’Eivissa amb un matrimoni romanès en perfecte estat de salut; la jove havia estat ajudada per un client a escapar de la situació d’explotació que patia.

La xarxa havia ordit un pla simulant el seu segrest per extorsionar els seus familiars a Romania i aconseguir que els paguessin un rescat de 1.500 euros.

En un dispositiu policial a Barcelona, els investigadors van aconseguir arrestar als altres dos integrants de la banda, i en el moment de la seva detenció tenien el telèfon utilitzat per exigir el rescat de la noia a Romania.

La jove va manifestar haver estat captada en un pub del Port Olímpic de Barcelona, quan era menor d’edat, per un individu que la va enganyar amb falses promeses d’amor, i després d’anar-se’n a viure amb ell al barri de Trinitat Vella va ser obligada a prostituir-se durant 10 hores diàries a la carretera, abans de complir els 18 anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s