2 anys sense urgències nocturnes és massa!!

cartell docu Sicom (1)

Avui fa dos anys que a Montcada i Reixac van tancar el servei d´urgències nocturnes, els motius que s´han donat, optimització de recursos i estalviar.

Les conseqüències:

-No tenim farmàcia de guàrdia a les nits.

-Ens hem de desplaçar fora del municipi a rebre aquest servei (no hi ha transport public a la nit per anar fins a Ripollet)

-No publiquen les dades però el pitjor de tot son les conseqüències de no disposar d´una atenció continuada les 24h (les urgències no entenen d´horaris).

-El teòric estalvi, suposa una despesa superior (econòmica i social) a llarg termini per les derivacions innecessàries a les urgències hospitalàries o per les complicacions derivades de la tardança en l´assistència.

-El servei d´ambulàncies (que també disposa de menys efectius per més població) el tenim compartit amb municipis veïns, això fa que si per desgràcia hi ha més d´una emergència simultània tinguem dificultats per poder cobrir-les al mateix temps.

Podríem allargar-nos al les nefastes conseqüències d´aquest tancament i segurament els culpables d´aquestes decisions argumentarien que hi ha una baixa utilització d´aquest servei, però la realitat que els serveis d´urgència no és bo tenir-los saturats, ja que ningú es planteja tenir els bombers apagant focs tota la jornada laboral, ja que les urgències i emergències no les poden programar i és millor disposar dels serveis necessaris per afrontar aquestes necessitats de la població.

Per tots aquests motius les veïnes i veïns de Montcada i Reixac avui tornarem a protestar com venim fent des de fa 2 anys a la Pl. Lluís Companys a les 19:30h amb un interessant programa de xerrades, poesia música en directe, projecció del documental “Draps Bruts”, diables i un sopar popular i una performance.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s