Oposició total a la decisió d’ADIF d’iniciar de les obres del pou de ventilació a Jaume I

Reproduim el Comunicat de la PLATAFORMA TRACTE JUST SOTERRAMENT TOTAL davant la confirmació per part d’ADIF de l’inici de les obres del pou de ventilació a Jaume Iimages

Davant de la informació que ens ha facilitat l’ajuntament en relació a la comunicació feta per ADIF (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias) sobre el projecte i l’imminent inici de les obres del pou de ventilació de la línia de l’AVE que s’ha de fer al carrer Jaume I, al solar de l’aparcament de l’ambulatori, la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, volem manifestar el nostre rebuig per la forma en que es plantegen las coses per part d’aquesta entitat, en relació a una obra que ni és nostra ni és per a nosaltres, i la nostra preocupació de fons per:

La greu afectació que representen les obres per la normal utilització d’aquesta via per part del veïnat i ciutadans de Montcada en general i molt especialment per les activitats comercials, en un moment en el que, després de molts esforços, aquest carrer començava a configurar-se com a un eix important d’activitat al nostre municipi. Tot això “sine die” ni cap calendari d’execució.

La greu afectació al normal desenvolupament de l’activitat de l’ambulatori (CAP) i de l’accessibilitat i mobilitat dels vehicles sanitaris. Aquestes dificultats augmentaran la precarietat d’un servei ja fortament castigat per les retallades i per la retirada del servei de les urgències mèdiques.

La greu afectació al nostre patrimoni històric, ja que la perforació del pou afecta un tram important del Rec Comtal (patrimoni del nostre catàleg) que passa pel subsòl d’aquesta zona i que tot i que està previst el seu desviament i reconducció del seu cabdal, la “sensibilitat” amb la que Adif i el ministeri de Foment han tractat històricament al nostre municipi, ens fa témer el pitjor pel futur d’aquesta part de la nostra historia.

Aquestes preocupacions han d’esdevenir necessàriament un crit de

 ¡PROU!

En comprovar que els treballs d’aquesta instal·lació que posa fi a les obres del AVE al nostre municipi, es volen dur a terme ignorant l’acord signat entre els representants de Montcada i els del Ministeri de Foment.

 ¡PROU!

Perquè no hem de permetre que aquestes obres es dugin a terme sense que el govern de Madrid compleixi el seu compromís d’iniciar les obres del soterrament de la línia de Portbou abans de la finalització de les obres de l’AVE al seu pas per Montcada.

¡PROU!

Perquè Montcada no pot tolerar més maltractaments. L’acord i compromisos signats al seu dia pel govern i els nostres representants municipals obliga als successius governs en la mateixa mesura que obliga el pagament dels deutes públics a la banca, i bé que aquest pagament es fa puntualment. Exigim el compliment dels acords.

Fem una crida a la població montcadenca, a totes les entitats i institucions a dir NO a les greus afectacions d’aquest projecte de pou de ventilació de l’AVE i a dur a terme i recolzar totes les accions legals i de mobilització per exigir que se’ns respecti i es compleixin els compromisos amb Montcada, que es posi en marxa amb immediatesa l’ inici de les obres del soterrament de la línia de Portbou.

Plataforma Tracte Just Soterrament Total

Montcada i Reixac 12 de juliol de 2013

Anuncis

One response to “Oposició total a la decisió d’ADIF d’iniciar de les obres del pou de ventilació a Jaume I

  1. Retroenllaç: Campanya signatures online pel Soterrament Total de la via del Tren | Les Altres Veus·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s