Detinguts dos cobradors de morosos per extorsionar l’home que els va contractar

Notícia publicada per  El Periódico:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/detinguts-dos-cobradors-morosos-extorsionar-home-contractar-2410855

EL PERIÓDICO / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos cobradors de morosos acusats d’extorsionar un empresari de Barcelona que va requerir els seus serveis i a qui presumptament van exigir sota coaccions el pagament de 22.500 euros, dels quals va arribar a pagar-ne 12.500. La detenció dels dos presumptes extorsionadors, tots dos de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), es va produir el 29 de maig.

Els fets es remunten al febrer del 2012, quan un home, propietari d’un negoci ubicat a Barcelona, va requerir els serveis d’una empresa dedicada al cobrament de factures impagades.

Inicialment, els cobradors van manifestar a la víctima que els seus honoraris corresponien al 40% del total dels deutes pendents de cobrament, encara que ja des del primer moment li van reclamar el pagament de 1.000 euros en concepte de despeses inicials.

L’empresari es va negar a pagar aquesta quantitat i els cobradors ja des del principi el van amenaçar advertint-lo que, en cas de no satisfer aquest primer pagament, prendrien represàlies contra la seva dona i els seus fills, informen els Mossos. Al sentir-se amenaçat, l’home va pagar, fet que es va repetir en cinc ocasions més, fins a entregar als cobradors un total de 12.500 euros.

A mitjans de maig, l’empresari va tornar a rebre una trucada d’una persona de la suposada empresa de cobrament de morosos en què li reclamaven 10.000 euros més, amenaçant-lo de nou amb represàlies sobre la seva família, com havien fet anteriorment.

Davant la impossibilitat de poder pagar aquesta quantitat i percebent que la seva vida i la de la seva família corrien perill, l’empresari va decidir denunciar els fets davant els Mossos, que van detenir les dues persones que presumptament l’estaven amenaçant el 29 de maig, una d’elles a Santa Coloma de Gramenet i l’altra a Montcada i Reixac (Barcelona).

Els dos detinguts van ser posats a disposició judicial i posteriorment van quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s