Desxifrant el comunicat de M.E. Pérez

Article publicat al blog d´en Josep Solano:
http://josepsolano.wordpress.com/2013/06/04/desxifrant-el-comunicat-de-perez/

solano

Tenia previst escriure i publicar un altre article però veient els fets que ens esperen he volgut dir quatre ratlles sobre aquests. Aquesta setmana promet –almenys políticament parlant– a Montcada i Reixac. Vejam: si les coses van com està previst, el president de l’Àrea de Política Territorial i regidor delegat d’Urbanisme, Llicències i Disciplina urbanística, Projectes i Obres, Juan Parra Sola, i la presidenta de l’Àrea Interna, regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Informàtica, Recursos Humans, i Transports i Mobilitat, i regidora delegada de Serveis Municipals (carai, quins títols i càrrecs més redundants es posen aquests, tenen més títols que els comissaris europeus!), María del Carmen Porro Arias, hauran de declarar com a testimonis davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres per la seva relació amb la peça cinquena del cas Mercuri, el de la trama per la presumpta col·locació de l’ex “alt càrrec” del tripartit, Carmina Llumà, com directora de l’Àrea de Política Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

L’endemà d’aquestes declaracions, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, assegura en una nota de premsa de l’ajuntament que trencarà “el seu silenci sobre el cas Mercuri”. En aquesta nota, escrita pels habituals, es pot llegir “María Elena Pérez, alcaldessa de Montcada i Reixac, compareixerà davant la premsa per explicar, per primera vegada, la seva imputació en la peça cinquena del cas Mercuri”. Molt bé, ja comencem mentint: la primera i darrera vegada que va comparèixer (en una aparició davant la premsa el 28 de novembre de 2012, en la qual, per cert, no va admetre preguntes dels periodistes dels mitjans) va ser per negar –somicant i fent la ploricona com si es tractés d’una adolescent que acabés de fer quelcom molt greu que no pot esmenar– qualsevol vinculació amb el cas i, atenció, va assegurar que no estava imputada (sic)! El vídeo ho demostra. Els trompeters oficials habituals van disculpar-la i justificar-la pels nervis de la situació però sort que hi ha les imatges per verificar que no diem cap calumnia. I després també va fer declaracions als mitjans i també públiques… no m’ho invento. També es recolliran les imatges de la roda de premsa i es podrà consultar a la web de l’ajuntament. Les esperem en candeletes. I és que l’hemeroteca és un dels meus invents preferits: és un instrument meravellós per posar en evidència els personatges públics que menteixen, com ho fa tan descaradament aquesta senyoreta.

Després, però, la nota assegura que Pérez “compareixerà per primera vegada davant la ciutadania el proper dijous 6 de juny, a les 12h a la Casa de la Vila, per explicar la seva imputació en la peça cinquena del cas Mercuri”. Però vejam: com diem, ja va comparèixer el 28 de novembre passat i ha fet diverses declaracions com hem vist anteriorment, no és ètic ni legítim jugar amb el llenguatge d’aquesta manera. Si de cas, hom podria dir que “compareixerà per primera vegada després de la seva declaració davant del jutge”. Haurem de donar lliçons a “los que la escuchan”? A més, quina niciesa és aquesta que diu que “compareixerà per primera vegada davant la ciutadania”? És que és una roda de premsa o és una assemblea popular? És que es permetrà l’accés del públic a aquesta compareixença? Quina orgia de confusió és aquesta?

Pérez justifica el seu silenci, en un primer moment, per complir “estrictament amb la legalitat i amb les bones pràctiques que requereix la justícia: després de la declaració davant del jutge de tots els imputats, testimonis i estaments citats”. Sí, és clar, deu ser això: com que l’alcaldessa és un model en bones pràctiques com hem demostrat al llarg d’aquests anys, continua en la seva línia, oi? Però bé, continuem que coneixerem més detalls d’aquest trencament del seu silenci.

Posteriorment, la nota de premsa diu: “Pérez ha anteposat en tot moment la institució que representa i tot l’equip de treballadors de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i ha suportat calúmnies i difamacions sobre la seva persona per acomplir amb el seu deure al capdavant de l’ens públic”. Bé, i qui li impedeix, si és tan seguidora de la llei i la justícia –i fa les coses tan bé–, d’interposar una denúncia o una querella contra aquells que la calumnien i la difamen? Per què no n’ha posat ja una en contra d’aquells que se suposa que la difamen? Per què no diu noms i cognoms? Jo mateix us respondré: perquè sap perfectament que tot el que està publicat té una base factual, perquè és una covarda i, sobretot, perquè no té cap mena de valors, ni ètics, ni morals, ni religiosos i perquè és una mentidera i una manipuladora professional. Que ho denunciï, si així ho creu convenient, però basant-se amb fets i emparant-se amb el dret humà i constitucional a la lliure expressió (al qual ella ha mostrat reticències, com a “demòcrata” espanyolista que és), no té cap mena de possibilitat.

A més –ja és per morir-se de riure pel despropòsit–, acusa als seus companys de partit d’una (mala) “herència rebuda per part de l’antic govern”. Carai! Sense venir a res, es carrega l’herència del govern de César Arrizabalaga. Un cop dur a la línia de flotació dels antics regidors que havien treballat amb ell, com –vés quines casualitats– el Parra i la Porro. Quines coses, eh? Però el súmmum dels despropòsits arriba després: no contenta amb carregar-se els treballadors que s’havien contractat en el període de govern del seu antic mentor i company de partit, assegura Pérez que “ha endegat un procés de professionalització de l’ajuntament que l’ha obligada a prendre decisions amb fermesa i professionalitat, fins al punt d’acomiadar persones molt properes a ella i contractar, de comú acord amb el consistori, professionals de reconegut prestigi com Carmina Llumà. Aquesta contractació responia a la voluntat d’excel·lència i de comptar amb els millors professionals en el sí de l’ajuntament de Montcada i Reixac”.

Però què és això? És que es pot insultar més encara als altres candidats, especialment a l’altre candidata descartada presumptament de forma irregular per causes polítiques pel càrrec convocat? Es que va ser en César qui li va donar el control de l’ajuntament o va ser el de Deba qui va contractar Manuel Serra, de ZenitMK, amb un sous estratosfèrics? Però es pot ser més cínica i poca-vergonya? Perdoneu-me l’expressió, però quin morro que té! Si realment volgués que l’ajuntament comptés amb els millors professionals, hauria de començar per ella mateixa i presentar la dimissió immediata i imminent perquè precisament professional ella no ho és –ni ho serà mai– ni en mil anys que estigués en el càrrec.

La nota de premsa del Hello Kitty team acaba d’una forma, que no em resisteixo a citar: “Aquesta serà la única compareixença de l’alcaldessa fins a la fi del procés judicial per respecte a totes les parts implicades. L’únic objectiu de María Elena Pérez és donar explicacions a la ciutadania de Montcada i Reixac, a qui es deu. No realitzarà més declaracions ni oferirà entrevistes: la seva defensa és als tribunals, no als mitjans de comunicació”. Veurem!

Del conjunt d’aquesta nota, plena de malapteses, podem extreure -a priori- diverses conclusions:

1. No serà una convocatòria oberta a la ciutadania, serà una compareixença davant dels mitjans.
2. Pérez llegirà un comunicat –esperem que aquest cop ho pugui fer sense fer la tòtila ni la ploramiques– pur i dur, al peu de la lletra i sense saltar-se una coma ni un punt.
3. Molt probablement no es convocaran els mitjans generalistes i, si eventualment es conviden, no vindran (o probablement no tindran gaire interès a cobrir aquest assumpte) a causa de la roda de premsa del mes de novembre. Veurem si finalment ho fan o no. El que és segur és que la premsa amiga sí hi serà, per descomptat.
4. No admetrà preguntes dels mitjans (i em sorprendria que així ho fes), ja que la nota admet que vol fer un “comunicat” (cosa que no garanteix l’admissió de preguntes) per “justificar el seu silenci i explicar a la ciutadania la seva nul·la responsabilitat personal en la peça cinquena del cas”. Un pèsol a que no admet preguntes.
5. No descarto que faci com en Rajoy i es presenti en un plasma o que l’enregistrin prèviament. No ho sembla, ja que dóna la pista el text assegurant que “compareixerà”, però també van dir que en Rajoy compareixeria i ho va fer en un plasma…

Pilar Abián de La Veu contradiu la versió de la nota de premsa d’alcaldia assegurant en la seva nota a laveu.cat que “des que es va ser imputada, al novembre passat, l’alcaldessa ha reiterat públicament en diverses ocasions la seva innocència” però no ha donat detalls sobre el contingut del sumari “per acomplir amb la legalitat i amb les bones pràctiques que requereix la justícia”, segons ha assenyalat”. En què carai quedem, doncs? “Compareix per primera vegada davant la ciutadania”, és que és la primera vegada que ho fa i “trenca el silenci” o és que Abián falta a la veritat? Qui menteix aquí, Pérez o Abián? Òbviament, menteix la de sempre.

El que no m’explico són aquests titulars de repórter Tribulete de pessebre que fan a laveu.cat: què punyetes és “parlarà obertament sobre el contingut del sumari”, com titula Abián si en les compareixences públiques no ha permès que la premsa –la de veritat, la independent, no ells, qui defensen els seus interessos– li fes tan sols una pregunta? Quina imbecil·litat és aquesta? És que acceptarà preguntes de la premsa? Oi que no? Per què, doncs, fer de “correveydiles de tercera regional”, com diria el col·lega José María García? Per què aquests titulars –i notícies– de baixa estopa?). El fet que no vulgui respondre preguntes, ni enfrontar-se davant de l’opinió pública per donar explicacions ni rebre preguntes no només mostra la seva enorme covardia sinó també el poc respecte envers els ciutadans que diu representar. Riem molt al Polònia quan veiem que se’n burlen d’això mateix del Rajoy però personalment trobo que la Hello Kitty és un personatge molt més maligne, funest i tòxic que en Rajoy.

Doncs bé, veurem què passa demà i, sobretot, què passa en l’anunciada “roda de premsa”. Convido a tothom del poble que pugui a que es presenti aquest dijous a les 12 del migdia a la Casa de la Vila per tal que tinguin l’oportunitat, si realment així és, de fer a l’alcaldessa totes les preguntes, qüestions, suggeriments, consideracions i consells, si és que realment vol donar respostes a la ciutadania.

Actualització de les 15.21h.

L’exalcalde de Montcada i Reixac, Josep Maria Campos, ha introduït una sèrie de temes mitjançant facebook en una nota en aquesta xarxa social. Campos diu així: “Josep, fantastic, ….te has superado y que conste que era una tarea difícil. suscribo al ciento por ciento tus afirmaciones y tus valoraciones, la expresion que utilizan sus compañeros para referirse a ella….”tonta del culo” le viene como anillo al dedo. Poco mas que añadir a tu magnífico trabajo, sólo un par de cosas, mas adelante intentaré hacer un amplio comentario del comunicado de la Pérez…. uno cuando se refiere a las contrataciones del gobierno anterior César-Maresma, ¿se incluye ella…….fué contratada a dedo en el servicio de cooperación , para que fuera aprendiendo…..???? cuando se refiere a que tuvo, debido a la herencia anterior que suprimir la contratación de un familiar…..debería de aclarar que previamente antes de cesarlo en Montcada !!ya lo habían contratado en una “empresa amiga” o cómo explicar que el otr@ familiar que tiene una sentencia por contratación irregular, ella la mantenga y haya recurrido la sentencia clara y determinante de los tribunales, y por último ya continuaré… cómo explica la Alcaldesa que teniendo oficina de prensa, asesores por un tubo, un equipo de protocolo y presidencia que ni la Merkel, FIRME EL COMUNICADO DEL AYUNTAMIENTO UNA TAL MARIONA MASFERRER.MIRET DIGITAL/PRENSA@MIRETDIGITAL.COM/669.69.54.74.¿ que ocurre es que para hacer ese estúpido comunicado ha tenido que contratar una empresa externa. Dios ¡cuanta incompetencia….continuará”.

Bé, qui més qui menys tothom coneixem a Campos i fa dos apunts interessants: el primer es pregunta per la contractació de la mateixa alcaldessa durant el mandat de César Arrizabalaga i si aquesta va ser feta mitjançant un concurs públic –i òbviament triant els millors professionals– o bé fou també una contractació a dit? És que l’alcaldessa va ser contractada per treballar al servei de l’ajuntament d’una forma que, per dir-ho finament, no tenia cap mena de competència pel lloc aspirat? Respecte l’altre familiar, caldrà que en Campos ampliï aquesta informació.

D’altra banda, quelcom que ja em sembla una burla és que el comunicat de la convocatòria de premsa estigui signat per una senyora aliena als serveis de comunicació, na Mariona Masferrer, de l’empresa Miret Digital. Quin és el problema a comunicació d’alcaldia i a l’ajuntament? Tan poc útils i tan poca confiança tenen amb l’Acín, el PepeToni o en els amics de La Veu que Pérez ha de recórrer a una professional de l’empesa privada com quan va fer amb en Serra de ZenitMK? Per cert, Miret Digital té almenys una mica més d’informació a la web que la de l’empresa de Serra… casualitats?

En fi, esperem a veure què en surt de tot plegat, què passa amb tota aquesta història i, sobretot, quan costarà aquesta nova brometa de la Hello Kitty a les arques municipals. Ja ens varen costar prou els altíssims sous de “los que la escuchan”, com en Barenys o el mateix Serra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s