De corrupteles, requalificacions i desallotjaments.

El Pelotazo del Vallès   Col·lectiu de Can Piella
Resum de la trama d’especulació urbanística La Rasa – Vista Rica, que presenta com a màxim beneficiari l’empresa Malca2 S.A. del conglomerat Grupo Alcaraz, casualment la mateixa que vol desallotjar el projecte de Can Piella.
———————–

Contextualització del 1999:
– Vista Rica és una finca de 8000 m2 situada al Turó Fermi, al bell mig de Montcada-Centre. Està qualificada com a Parcs i Jardins (m2 edificables limitats) i el seu propietari, Antoni Alcalà, no troba manera de revaloritzar-los, doncs estan just al costat de Montcada, on falten parcs.
– La Rasa és una finca de 25000 m2 dividida en vàries sub-finques, al costat de Mas-Rampinyo. La més gran d’elles (16000 m2) pertany a la família Palet. En aquesta època està qualificada com a zona d’equipaments públics i privats.
Anys 1999-2000:
– Alcalà comença a acompanyar-se de Manuel Alcaraz, president del gran Grup immobiliari Alcaraz, i comencen a articular un pla: entregar Vista Rica a l’Ajuntament a canvi de poder edificar pisos a La Rasa.  Es reuneixen molt amb l’Alcade Cesar Arrizabalaga, un personatge no gaire estimat per molts montcadencs, que el consideren un dèspota.
– Creen l’empresa La Rassa-Dos SL i compren la finca de 16000 m2 (que tenia llavors un valor de 30 milions de ptes.) per 100 milions de ptes… perquè “s’arrisquen” tant? Això ja fa pudor…
–  El març del 2000, a la junta d’accionistes de La Rassa-Dos SL ja es diu que “saben” que els terrenys seran requalificats ! Més clar l’aigua! Aquí hi ha gat amagat!
Any 2002:
– Al Ple de l’Ajuntament del juliol s’aprova provisionalment el “troc”: Alcalà “regala” Vista Rica a l’Ajuntament, que hi ha de construir un parc públic (que al 2012 encara no s’ha fet) i La Rasa es requalificarà.S’hi construirà un hotel, locals comercials, algun equipament i alguns pisos.
– A partir d’aquí el senyor Alcalà ja pot vendre a un preu molt més alt la finca de la Rasa, i busca inversor
Any 2004:
– Febrer: Curiosament el qui li comprarà serà el mateix Alcaraz, a través de la seva empresa Malca2 S.A. (la mateixa que denúncia a Can Piella!). Li compra per un preu 4 vegades superior… Alcalà ja té la seva part del botí! Però el més bo encara està per arribar…
– Juliol: Alcaraz sol·licita requalificar la zona lúdica-Aismalibar (un altre terreny) per a construir-hi un hotel… un altre hotel? No se’n feia un a la Rasa?
– Setembre: Nova modificació del PGM (3arequalificació de la trama): no es farà cap hotel a La Rasa, es faran molts pisos, amb l’excusa que alguns seran de protecció oficial.  A partir d’aquí Alcaraz compra la resta de terrenys de la Rasa. La inversió total dels 25000 m2 de La Rasa li haurà sortit per menys de 6 milions d’euros, mentre que els pisos i tot el que hi fa té un valor d’uns 60 milions d’euros … Ha multiplicat, en 7 mesos, per 10 el valor dels terrenys que va comprar... es-pe-cu-la… espectacular! Informació privilegiada o capacitat de preveure el futur?
Any 2007:
Aquesta resolució no queda aprovada fins llavors, però molt abans el Grupo Alcaraz ja anuncia a la seva web els dos gratacels que vol construir a la Rasa (!)
I fins aquí la trama, que ha acabat darrerament amb la venta d’aquests pisos.  Per concloure, veiem que no és estrany que l’Ex-Alcalde Campos qualifiqués l’operació de “una de las mayores especulaciones urbanísticas de la comarca del Vallés Occidental”. 
Aquesta és la gent que reclama dret d’ús sobre Can Piella… Requalificaran d’aquí 7 mesos també els terrenys de Can Piella? Enderrocaran aquest patrimoni històric català? Un altre cop tornaran a guanyar? O aquest cop serà Montcada i el 99% els que guanyarem? Vine a l’#AcamPiella i sigues-ne protagonista! 
Fonts:
– Montcada Confidencial:
– Actes dels Plens de l’Ajuntament de Montcada de Març i Juliol de 2002  

Anuncis

2 responses to “De corrupteles, requalificacions i desallotjaments.

  1. Dius que el poble considera el sr. Arrizabalaga un dèspota. Al menys, la seva fugida de l'alcaldia aixeca tota mena de sospites. Algun dia se'n sabrà el per què. A la llista de disbarats, s'hi ha d'afegir l'Operació Valentine. L'ocupació d'una zona verda per la fàbrica(!)i "l'alliberament" de l'espai original, ara convertit en un erm. L'ex-alcalde de La Llagosta també deu saber moooltes coses. Can Pixa!

    M'agrada

  2. s'ha de ocupar l'espai de la valentine pel poble, en ciutat meridiana l'antic camp de futbol a quedat desert, i ara es vol donar un ús provisional, i a més fan participació ciutadana per donar veu als veins i veïnes del barri, per escollir l'opció que més agradi a la majoria, encara que es provisional els veins i veïnes no baixen la guardia per dignificar l'espai en un futur.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s