L’Assemblea Nacional Catalana de Montcada i Reixac convoca a la Vaga General.

L’ANC i els sindicats aposten de manera conjunta per les transformacions socials i nacionals. En un comunicat conjunt dels dos actors polítics, l’ANC convoca a la VagaGeneral de demà. Podeu llegir el comunicat a continuació.

extret de la pàgina assemblea.cat

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats catalans convocants de la vaga general del 14 de novembre han fet públic aquest matí un manifest conjunt en què es referma la necessitat de fer efectiu el dret a decidir a nivell nacional i social, i en el que l’ANC dóna suport a la vaga. Ho han fet en roda de premsa la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell,  els secretaris generals d’UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i representants de la Intersindical-CSC i d’USOC.
Forcadell ha llegit el manifest, en què es remarca la necessitat de “conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país, amb retallades de drets i prestacions socials”; una situació que podria ser solucionada, “si més no parcialment”, si el poble català no patís “el dèficit fiscal” i la “falta de sobirania” actual. En aquest sentit, les entitats signants del manifest aposten per “fomentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten” i, a la vegada, l’ANC dóna suport a la convocatòria de Vaga “Nacional, General i Social” del 14 de novembre.
Forcadell ha defensat, a més, que per l’ANC “drets nacionals i socials són inseparables” i que “la independència no és un objectiu per si sol, sinó un mitjà per poder viure millor, tant els independentistes com els que no ho són”. La presidenta de l’Assemblea també ha afirmat que l’actual procés cap a l’Estat Propi cal fer-lo “entre tots, sense els sindicats és impossible”.
Gallego, per la seva banda, ha defensat, en la línia del manifest conjunt, la necessitat que la construcció nacional i social vagin lligades; i Àlvarez ha expressat la voluntat dels sindicats d’aconseguir una Catalunya “rica i plena”.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s